Bedrijvencontactdagen 2014

Op 19 en 20 september 2014 heeft De Rondevener Onderneemt de Bedrijvencontactdagen georganiseerd in de Meijert in Mijdrecht. Dit was de eerste activiteit dat voor ondernemende mensen is georganiserd. De reden voor het organiseren was gericht op het kennis maken met de bedrijven en ondernemende mensen in de gemeente de Ronde Venen. Het bood de gelegenheid tot netwerken en het bijwonen van interessante presentaties.

De bedrijvencontactdagen van De Ronde Venen was en is bij uitstek de plek om uw bedrijf te profileren. De bedrijvencontactdagen is de ideale plek om zaken te doen, nieuwe mensen en bedrijven te leren kennen en ideeën op te doen.

In 2014 hebben we het de eerste keer georganiseerd, er wordt bekenen of het in 2016 weer georganiseerd kan worden. Dit zo mogelijk in combinatie met andere network evenementen gericht op het bedrijfsleven en ondernemende mensen.

De volgende deelnemers waren in 2014 aanwezig:

Tijdens de Bedrijven contactdagen zijn de volgende presentaties gehouden

Vrijdag 14:00-15:00 Reclame maken voor B2B bedrijven
(Switch reclame bureau, Daniël Storm)
Zaterdag 11:00-12:00 Efficiënte processen en betere resultaten, met de Lean filosofie.
(Team Lean/Six Sigma, Adriaan Mulder)
Zaterdag 13:00-14:00 Wijzigingen Arbeidsrecht 2015; einde van een tijdperk?
(Maet Advocaten, Mr. Jan-Kees den Haan)
Zaterdag 14:00-15:00 Heeft werk nog wel toekomst?!
(Technotrends, Rob Creemers)
Zaterdag 15:00-16:00 Nog beschikbaar


Toelichting op de presentaties:


Reclame maken voor B2B bedrijven (Switch reclame bureau, Daniël Storm)

Daniël zal je in een pakkende presentatie meenemen op de do en don’ts van reclamemaken voor en naar B2B bedrijven. Switch is de leverancier van de bekende “Inspirine” . Deze exclusief in de Switch Reclamebureau laboratoria uitgedokterde vitamine garandeert u Resultaat, Respons en Rendement.Efficiënte processen en betere resultaten, werken met lean filosofie en oriëntatie (Team Lean/Six Sigma, Adriaan Mulder).

Lean management is een managementfilosofie die erop gericht is om maximale waarde voor de klant te realiseren met zo min mogelijk verspillingen. Met de 'slanke en efficiënte processen' gaan de kosten omlaag, wat leidt tot een verbetering van het bedrijfsresultaat.

De methode is afkomstig van de Japanse autofabrikant Toyota. Door de successen van Toyota en bij andere bedrijven kreeg deze filosofie meer bekendheid en navolgers. Tegenwoordig wordt het in veel bedrijven toegepast.

Adriaan heeft als gecertificeerd IBM Master Black Belt op het gebied van Six Sigma of Lean Six Sigma samengewerkt met bedrijven als General Electric, DOW, Caterpillar, Shell en dichter bij huis Philips en PON.Wijzigingen Arbeidsrecht 2015; einde van een tijdperk? (Maet Advocaten, Mr. Jan-Kees den Haan)

Toen Nederland in januari 2014 in rep en roer was over de uitlatingen van Minister Plasterk werd in volstrekte stilte het wetsvoorstel Werk en Zekerheid door de tweede kamer geloodst. In deze wet staan de meest verstrekkende wijzigingen in het Nederlandse arbeidsrecht sinds de tweede wereldoorlog, die in 2015 en 2016 zullen worden ingevoerd.

Het is Jan-Kees zijn overtuiging dat deze wijzigingen de verhoudingen tussen werkgevers en werknemers, en daarmee de Nederlandse samenleving, ingrijpend zullen veranderen. Jan-Kees neemt u mee langs de meest belangrijke wijzigingen en legt uit wat dit voor u en de Nederlandse samenleving zal gaan betekenen. Zorg dat u erbij bent want het Nederlandse arbeidsrecht zal nooit meer hetzelfde zijn!Heeft werk nog wel toekomst?! Rob Creemers, trendwatcher

TechnoTrends houdt zich dus eigenlijk bezig met “de toestand in de wereld” met de nadruk op ICT ontwikkelingen. Een soort G.B.J. Hilterman op ICT gebied.

Rob zal zijn visie op het nieuwe werken en flexibilisering van de arbeidsmarkt geven, vanuit de vraag: heeft “werk” zoals wij dat kennen nog wel toekomst ?!
De website is gesponsord door:

  • Netsquare
  • Switch